(untitled) (Сучасні інформаційні технології, 2021)
У статті проведено аналіз останніх досягнень та рішень у процесі візуального супроводу цільового об’єкта у галузі комп’ютерного зору, розглядаються підходи до вибору алгоритму візуального супроводження об’єктів на відеопослідовностях, виділяються основні візуальні особливості, на яких може ґрунтуватись відстежування цільового об’єкту. Визначено критерії, які впливають на вибір алгоритму відстежування цільового об’єкту у режимі реального часу. Проте для відстежування у режимі реального часу за обмежених обчислювальних ресурсів питання вибору відповідного алгоритму є вирішальним. На вибір алгоритму візуального відстежування також впливають вимоги і обмеження щодо супроводжуваних об’єктів та попередні знання чи припущення щодо них. В результаті аналізу була надана перевага алгоритму відстежування Staple, за критерієм швидкодії, який є вирішальним показником при проектуванні та розробці комплексу програмного та технічного забезпечення для автоматизованого візуального супроводу об’єкта у відеопотоці в режимі реального часу для різноманітних систем спостереження та безпеки, моніторинг трафіку дорожнього руху, розпізнавання діяльності та інших вбудованих систем.